Pulpe de pui cu legume

Posted: 07 / 10 / 09 by rigutzu in Rigutzu, VasRoman
Etichete:, , ,

Timp de preparare: 2,5 ore
Grad de dificultate: Scazut
Ingrediente:

1. Pulpe de pui (ciocanele) – 10 bucati
2. Cartofi (1 kilogram)
3. Rosii (3 bucati)
4. Ceapa (2 bucati)
5. Ardei capia (3 bucati)
6. Usturoi (2 capatani)
7. Rosii (3 bucati)
8. Condimente naturale (marar, patrunjel, oregano, cimbru, telina)

Mod de preparare:

Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.

Cartofii, vinetele si rosiile se taie cubulete.
Ardeiul capia si ceapa se taie in bucati de dimensiune medie.
Legumele se amesteca si se aseaza la baza Vasului Roman. Se adauga si circa 300 de mililitri de apa.
Ciocanele se condimenteaza si se sareaza:

Cele 10 ciocanele de pui se aseaza, intr-un strat, deasupra:

Vasul Roman (cu capacul pus) se introduce la cuptor 2 ore.

Se scoate Vasul Roman de la cupotor si se adauga usturoiul, care in prealabil a fost pisat si frecat cu sare si o lingura de ulei.

Se reintroduce Vasul la cuptor (fara capac) inca 30 de minute, pentru ca pulpele sa se rumeneasca.

Dupa un total de 2,5 ore:

Recomandarea bucatarului:

Acest fel de mancare se serveste cu bere sau spritz.

Pofta Buna !!!


Comentarii
  1. lara spune:

    am sa incerc si eu acasta reteta, pare interesanta si cred ca e si f gustoasa! Felicitari

  2. ali spune:

    am rezolvato ieri …foarte gustoasa..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s