Pui umplut pe pilaf cu ficatei

Posted: 25 / 10 / 09 by florinescu in Florinescu, VasRoman
Etichete:, , , , , , ,

IMG_2022

Join post: geno si florinescu

Ingrediente:

1. 300 grame ficat

2. 1 pui (mai maricel)

3. legume: 2 ardei rosii, o bucatica de telina, 2 morcovi, 5-6 ciuperci mai mari, usturoi, 1 ceapa

4. o punga de orez

5. cateva linguri de ulei

6. sare, piper, foi de dafin

1

Se pun intr-o oala cateva foi de dafin, cateva boabe de piper, doua linguri de ulei, putina sare si niste usturoi (strivit in prealabil cu coada de la furculita). Se pune pe aragaz la foc mic. Orezul se pune intr-un bol (din nou rosu si din nou de plastic) se clateste 1 data, apoi se lasa in apa.

2

Pentru umplutura se pregatesc, ca in poza de mai jos: 3-4 ciuperci, jumatate din ficatei, 1 ardei rosu, telina, un morcov – toate taiate cubulete.

3

4

Intr-o tigaie se pune putin ulei, apoi se pun, mai intai, ficateii. Se amesteca cu paleta de lemn din cand in cand. Punem apoi si legumele si mai mestecam vreo 5 minute. In pasul 3 se pun si ciupercile si se pune si capacul. Se lasa 5-10 minute pana cand ciupercile lasa zeama; apoi se ia capacul se amesteca in ca vreo 5-10 minute.

5

Din legumele pe care nu le-am folosit pentru umplutura o parte se taie marunt si se amesteca cu orezul (se mai lasa o ciuperca, un morcov, ardei),  dupa ce se  scurge apa din bolul cu orez. Se ia de pe foc apa cu foi de dafin si,  folosind o strecauratoare, se adauga peste orez.

6

7

Se umple puiul cu umplutura (cu o lingura):

8

Se aseaza un strat de orez peste in vasul roman.

9

Se aseaza puiul umplut peste stratul de orez si se mai toarna din apa cu dafin. Pe langa pui se pune si restul de orez.

10

Ultimele legume, dar si ficateii ramasi se aseaza peste orez prin jurul puiului.

11

Se lasa la cuptor…mai intai cu capac, apoi, spre final, fara capac pentru a se rumeni puiul. (in total cam o ora jumate).

IMG_2021

Tot ce e mai sus a fost mancat in 20 de minute de 6 persoane.

IMG_2022Berea este, evident, binevenita!🙂

Comentarii
  1. Pfff… prea complicat… casatoria pare o varianta mult mai simpla…

  2. […] Pui umplut pe pilaf cu ficatei (via Retete la Vas Roman) Join post: geno si florinescu Ingrediente: 1. 300 grame ficat 2. 1 pui (mai maricel) 3. legume: 2 ardei rosii, o bucatica de telina, 2 morcovi, 5-6 ciuperci mai mari, usturoi, 1 ceapa 4. o punga de orez 5. cateva linguri de ulei 6. sare, piper, foi de dafin Se pun intr-o oala cateva foi de dafin, cateva boabe de piper, doua linguri de ulei, putina sare si niste usturoi (strivit in prealabil cu coada de la furculita). Se pune pe aragaz la foc mic. … Read More […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s