Ingrediente:
1. 1 varza medie (1-1,5kg)
2. 1kg ceafa porc
3. 2 morcovi
4. 1 ceapa alba
5. 2 rosii
6. 2-3 linguri pasta rosii
7. o lingura unt/ 2-3 linguri ulei
8. bors acru
9. condimente: sare, piper, foi dafin, cimbru
Se taia ceapa marunt si se prajeste in unt/ulei pana capata o culoare usor aurie.
Peste ceapa se adauga carnea, portionata in prealabil, si se prajeste aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Se curata varza de cotoare, se taia in felii subtiri, se freaca cu sare dupa care se fierbe inabusit sub capac cca 30 minute.
Spre sfarsitul fierberii se adauga morcovul dat pe razatoarea mare.
Se aseaza varza in vasul roman impreuna cu rosiile care au fost curatate si taiate cubulete. Peste se pune carnea cu sosul format.
Se condimenteaza (depinde de gustul fiecaruia… noi am fost cam zgarciti la condimente si a iesit mancarea cam dulce).
Se adauga 1/2 kg bors acru amestecat cu pasta de tomate.
Se da la cuptor si se lasa la foc mic inca 40 min – 1 h.
Pofta mare si… nu uitati de bere! 😉
mmm, cat de imbatator… parfumul legumelor proaspete si al porcului bine prajit ma-nflacareaza sensibil, ca atunci cand alerg pe un cal alb, pe o pajiste inflorita… un adevarat tezaur de arome si culori…