Varza cu ceafa de porc

Posted: 02 / 11 / 09 by razvioana in The Gutz, VasRoman
Etichete:, , , , , , ,

varza gata

Ingrediente:

1. 1 varza medie (1-1,5kg)
2. 1kg ceafa porc
3. 2 morcovi
4. 1 ceapa alba
5. 2 rosii
6. 2-3 linguri pasta rosii
7. o lingura unt/ 2-3 linguri ulei
8. bors acru
9. condimente: sare, piper, foi dafin, cimbru

DSCF3111

Se taia ceapa marunt si se prajeste in unt/ulei pana capata o culoare usor aurie.

ceapa

Peste ceapa se adauga carnea, portionata in prealabil, si se prajeste aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

carne

Se curata varza de cotoare, se taia in felii subtiri, se freaca cu sare dupa care se fierbe inabusit sub capac cca 30 minute.

Spre sfarsitul fierberii se adauga morcovul dat pe razatoarea mare.

varza morcov

Se aseaza varza in vasul roman impreuna cu rosiile care au fost curatate si taiate cubulete. Peste se pune carnea cu sosul format.

Se condimenteaza (depinde de gustul fiecaruia… noi am fost cam zgarciti la condimente si a iesit mancarea cam dulce).

Se adauga 1/2 kg bors acru amestecat cu pasta de tomate.

varza rosii

Se da la cuptor si se lasa la foc mic inca 40 min – 1 h.

varza gata

Pofta mare si… nu uitati de bere!😉

Comentarii
  1. mmm, cat de imbatator… parfumul legumelor proaspete si al porcului bine prajit ma-nflacareaza sensibil, ca atunci cand alerg pe un cal alb, pe o pajiste inflorita… un adevarat tezaur de arome si culori…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s