Pentru acest meniu avem nevoie de 2 ingrediente si un Vas Roman :
1. Mici
2. BERE !!!
3. Un Vas Roman MARE (la momentul facerii micilor aveam unul mic si a trebuit sa-i asez in 3 straturi, ceea ce ingreuneaza foarte mult procesul tehnologic)
Se aseaza micii in Vasul Roman in 3 straturi, se acopera cu bere si se introduc la cuptor:
La fiecare 30 de minute se scoate Vasul Roman de la cuptor si se rotesc straturile de mici (am facut procesul asta de 3 ori):
Dupa 1,5 ore, in care se rotesc straturile de mici, Vasul Roman se introduce la cuptor fara capac si te tine pana cand micii de pe stratul de sus se rumenesc :
Dupa aproximativ 15 minute se scoate Vasul Roman de la cuptor si primul strat de mici se aseaza in capacul Vasului, care apoi se acopera pentru ca micii sa nu se raceasca.
Regula este ca stratul de mici supus procesului de rumenire sa nu fie acoperit de bere.
La fel se procedeaza si cu urmatoarele 2 straturi de mici:
Pofta buna!!!
Nu uitati de bere si mustar, care sunt esentiale.
PS: Datorita dimensiunilor reduse ale Vasului Roman si cantitatii mari de mici, reteta prezentata e destul de greu de realizat.
Recomandarea mea este un Vas Roman mare si o cantitate de mici, care sa poata fi asezata pe un singur strat, pe fundul Vasului.
nu inteleg cand si ce cantitate de bere se pune in vasul roman?se pomeneste de bere la ultimul strat si care este al 3-lea ingredient?banuiesc ,mustarul?si cred ca-l putem folosi la mancatul de mici?
Am revizuit postul. Multumesc pentru sfaturi.