Piept de curcan umplut

Posted: 10 / 12 / 09 by rigutzu in Rigutzu, VasRoman
Etichete:, , , , , , , ,

Timp preparare: 2 ore
Grad de dificultate: Ridicat
Ingrediente: 1. Piept de curcan

2. Ciuperci (1,2 kilograme)

3. Masline feliate (300 grame)

4. Ceapa (250 grame)

5. Cascaval (300 grame)

6. Oua (3 bucati)
7. Gogosari si castraveti murati

Mod de preparare:

Se caleste ceapa in tigaie cu putina apa, pana se inmoaie:

Se adauga ciupercile, care intre timp au fost feliate:

Dupa aproximativ 15 minute, timp in care ceapa si ciupercile se amesteca in tigaie cu paleta de lemn:

Se amesteca ceapa si ciupercile calite in tigaie cu cascaval, masline feliate si 3 oua:

Se obtine un amestec omogen care va fi utilizat la umplerea pieptului de curcan:

Pieptul de curcan se transeaza in 6 felii, care se bat cu ciocanul si se sareaza:

Urmatoarea etapa este cea mai dificila: umplerea pieptului de curcan.

Fiecare bucata de piept de curcan se condimenteaza cu condimente naturale (oregano, marar, cimbru, patrunjel, telina etc.):

Peste pieptul de curcan se aseaza un strat din amestecul omogen (ciuperci, masline, cascaval, ceapa si oua), iar in partea de unde se va incepe  rularea pieptului de curcan se aseaza castraveti si gogosari murati:

Se ruleaza pieptul de curcan si se leaga cu o sfoara pentru a preveni desfacerea pieptului.

La capetele ruloului se infig scobitori pentru a evita iesirea umpluturii, in timpul coacerii in Vasul Roman.:

Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.

Cele 6 rulouri din piept de curcan se aseaza in Vasul Roman, in care se toarna 300 ml de apa.

Se introduce Vasul Roman la cuptor 1 ora si 15 minute:

Apoi, Vasul Roman se mai introduce inca 15 minute, fara capac, pentru a se rumeni rulourile din piept de curcan:

Inainte de a servi rulourile din piept de curcan Mario evalueaza calitatea meniului:

Recomandarea bucatarului:

PS: Berea sau spritzul sunt obligatorii :)

Pofta Buna !!!

About these ads
Comentarii
  1. Isabela spune:

    Arata bestial!

  2. Elena spune:

    mda…….chiar ca m-ai lasat masca cu mancarea asta…credeam ca numai eu o fac :))
    lasa ca postez si eu cand o sa folosesc acest obiect ce serveste drept mobilier momentan :)

  3. Elena spune:

    O intrebare …. pare stupida…… sfoara aia nu putea sa ia foc??

    Eu le prind doar cu scobitori de obicei.

  4. michaelangelo voinearroti spune:

    Trebuie neaparat sa incercati si ceva mediteranean… Ca o recomandare personala, niste mancaruri simple, dar delicioase si sanatoase cu care puteti incepe ar putea fi :1) sepie / caracatita cu cartofi si mazare la cuptor, 2) spaghete cu fructe de mare si usturoi sau 3) fructe de mare cu legume incinse pe plita…. absolut delicioase !

  5. Il invidiez pe Mario.

    E “o nebunie” sa faci sarmale la vas roman.
    Maica-mea are o oala in care ne-a pregatit sarmalele de Craciun. Nu pot spune cat de bune au fost!

    Cred ca am sa incerc si eu curcanul asta, arata grozav.

  6. dambovita spune:

    acum incerc si eu reteta. va tin la curent cu ce iese.
    p.s. in loc de cascaval merge branza?:)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s