Macaroane cu branza

Posted: 27 / 05 / 10 by rigutzu in Rigutzu, VasRoman
Etichete:, , , ,

Timp preparare:2 ore
Grad de dificultate: Redus
Ingrediente: 1. Macaroane (500 de grame)

2. Branza de oaie sarata (1 kilogram)

3. Lamaie (1 bucata)

4. Oua (3 bucati)

5. Smantana (500 de grame)

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb intr-o oala pana se inmoaie. Mai intai se pune apa la fiert si dupa ce da in clocot se adauga macaroanele.

Branza se da pe razatoare:

Coaja de lamaie se da pe razatoare:

Branza, ouale, smantana si coaja de lamaie se aseaza intr-un vas mare:

Se amesteca branza, ouale, smantana si coaja de lamaie:

Se adauga macaroanele fierte in prealabil:

Se amesteca macaroanele cu compozitia din oua, branza, smantana si coaja de lamaie:

Amestecul obtinut se aseaza in Vasul Roman, se adauga 200 de ml de apa si se introduce la cuptor 1 ora:

Dupa 1 ora, se ia capacul Vasului Roman si se mai lasa la cuptor inca 1 ora:

Dupa un total de 2 ore:

Pofta buna !!!

Comentarii
  1. Mama, mama ! spune:

    Ce bine arata ! De mult nu am mancat macaroane cu branza, mi-ai facut o pofta teribila ! Si par intr-adevar foarte usor de facut ! Mai ales pentru unul ca mine care stie sa „gateasca” doar o cana de ceai…. Bravissimo, era si timpul si pt ceva dulce ! Pofta buna !

    P.S. :Mario ce parere are ?

    P.P.S.: Vad ca ati devenit foarte tehnic, domnu’ bucatar ! Exact ca in cartile de bunatati, unde totul se masoara in grame, kilograme sau bucati ! Dupa reteta asta, parca ma vad intrand in magazin si cerand „Dati-mi va rog 500 de grame de smantana, 1 kilogram de branza de oaie, 3 bucati de oua si 1 bucata de lamaie.” :)))

    • rigutzu spune:

      Referitor PS 1 : Mario e obez, nu mai are voie in bucatarie.
      Referitor PS 2: Cei care se mai inspira de pe blog mi-au solicitat cantitatile exacte ca sa le iasa si lor retetele.😛

  2. […] de camp Aseara am iesit la plimbare, fara o tinta precisa, fara sa vrem sa ajungem undeva sau sa vedem ceva anume. La iesirea din oras am decis sa luam strada spre Val d’Orcia, atat de draga noua, […]

  3. martin spune:

    Vreau sa intreb daca in aceasta reteta se pot pune si stafide jicnite cu putin rom.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s