Timp preparare:2 ore
Grad de dificultate: Redus
Ingrediente: 1. Macaroane (500 de grame)
2. Branza de oaie sarata (1 kilogram)
3. Lamaie (1 bucata)
4. Oua (3 bucati)
5. Smantana (500 de grame)
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb intr-o oala pana se inmoaie. Mai intai se pune apa la fiert si dupa ce da in clocot se adauga macaroanele.
Branza se da pe razatoare:
Coaja de lamaie se da pe razatoare:
Branza, ouale, smantana si coaja de lamaie se aseaza intr-un vas mare:
Se amesteca branza, ouale, smantana si coaja de lamaie:
Se adauga macaroanele fierte in prealabil:
Se amesteca macaroanele cu compozitia din oua, branza, smantana si coaja de lamaie:
Amestecul obtinut se aseaza in Vasul Roman, se adauga 200 de ml de apa si se introduce la cuptor 1 ora:
Dupa 1 ora, se ia capacul Vasului Roman si se mai lasa la cuptor inca 1 ora:
Dupa un total de 2 ore:
Pofta buna !!!
Ce bine arata ! De mult nu am mancat macaroane cu branza, mi-ai facut o pofta teribila ! Si par intr-adevar foarte usor de facut ! Mai ales pentru unul ca mine care stie sa „gateasca” doar o cana de ceai…. Bravissimo, era si timpul si pt ceva dulce ! Pofta buna !
P.S. :Mario ce parere are ?
P.P.S.: Vad ca ati devenit foarte tehnic, domnu’ bucatar ! Exact ca in cartile de bunatati, unde totul se masoara in grame, kilograme sau bucati ! Dupa reteta asta, parca ma vad intrand in magazin si cerand „Dati-mi va rog 500 de grame de smantana, 1 kilogram de branza de oaie, 3 bucati de oua si 1 bucata de lamaie.” :)))
Referitor PS 1 : Mario e obez, nu mai are voie in bucatarie.
Referitor PS 2: Cei care se mai inspira de pe blog mi-au solicitat cantitatile exacte ca sa le iasa si lor retetele. 😛
[…] de camp Aseara am iesit la plimbare, fara o tinta precisa, fara sa vrem sa ajungem undeva sau sa vedem ceva anume. La iesirea din oras am decis sa luam strada spre Val d’Orcia, atat de draga noua, […]
Vreau sa intreb daca in aceasta reteta se pot pune si stafide jicnite cu putin rom.