Timp preparare:2 ore
Grad de dificultate: Redus
Ingrediente:
1. Pulpa de vita (1,5 kilograme)
2. Masline feliate (400 de grame)
3. Usturoi verde
4. Marar
5. Smantana (400 de grame)
Mod de preparare:
Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.
Pulpa de vita se taie cubulete, se aseaza in Vasul Roman, se acopera cu apa si se introduce la cuptor 1 ora:
Dupa 1 ora se scoate Vasul Roman de la cuptor:
Se varsa zeama rezultata:
Se adauga maslinele, usturoiul si apa pana se acopera compozitia. Se introduce Vasul la cuptor inca 30 de minute:
Intre timp se pregateste sosul de smantana cu marar.
Se taie mararul marunt:
Mararul si smantana se aseaza intr-un vas mai mare pentru a putea fi amestecate:
Se amensteca mararul cu smantana:
Se scoate Vasul Roman de la cuptor si se adauga sosul de smantana cu marar:
Se introduce Vasul la cuptor, fara capac, inca 30 de minute:
Dupa un total de 2 ore:
Pofta buna !!!
Arata bestial pulpa aia in sos de smantana! De fiecare data cand intru pe blog, meniurile la Vas Roman imi lasa gura apa. Cu adevarat reusite ! Si daca n-ar fi oltean bucatarul, ar fi meritat cu siguranta trofelul de „cel mai bun bucatar la Vas Roman in viata”. Din pacate insa, unele defecte nu pot fi corectate niciodata…
Inca o data, foarte foarte reusit si meniul asta ! Felicitari ! Mai vin !
Pofta buna!
Pizziponco di Milano
Comentariu tipic oltenesc. Laudam mancarea dar trebuie sa-l intepam pe bucatar, ca doar suntem olteni si gasim nod in papura la orice.
:)) Dupa cum ziceam, unele defecte nu pot fi niciodata corectate….
PS: :PPPP