Timp preparare: 1 ora si 45 de minute
Grad de dificultate: Ridicat
Ingrediente:
1. Dovlecei (12 bucati)
2. Carnati picanti uscati (500 de grame)
3. Rosii feliate
Mod de preparare:
Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.
Dovleceii se gauresc cu un cutit cu o lama suficient de lata incat sa intre carnatul fara probleme.
Intr-un dovlecel se introduc 2 carnati, cate unul pe la fiecare capat:
Dovleceii se aseaza in Vasul Roman, se adauga 300 de ml de apa si se introduc la cuptor 45 de minute:
Miezul rezultat in urma gauririi dovleceilor nu se arunca, ci se aseaza intr-o farfurie pentru a fi folosit ulterior:
Se scoate Vasul Roman de la cuptor si se adauga si miezul de dovlecel.
Se introduce la cuptor inca 15 minute:
Dupa 15 minute se scoate Vasul de la cuptor:
Se adauga rosiile feliate peste care se presara condimente naturale:
Vasul Roman se introduce la cuptor, fara capac, inca 15 minute:
Dupa un total de 1 ora si 45 de minute :
Recomandarea bucatarului:
Acest fel de mancare se poate servi cu o salata de vara (rosii, ardei, castraveti si ceapa).
Berea sau spritul sunt obligatorii pentru ca umplutura este foarte piperata :D.
Pofta buna !!!
PS: Sfatul meu este ca daca vreti sa incercati meniul sa folositi obligatoriu carnati uscati care sa nu necesite un timp indelungat de preparare intrucat dovleceii se prepara foarte repede.
Frrratele meu, hai ca ie tare reteta asta, frateeee ! Nu mi-a dat niciodata prin cap sa umplu dovleci cu carnati oltenesti, auzi! Foarte, foarte creativ domnu’ bucatar astazi, oameni buni! Pe langa faptul ca arata de ma ling pe deshte, cred ca ie si gustosi la fel si pe masura ! Great, chef, fratee !
PS: si zici ca se cheama „cropped-bnou2.jpg” imaginea din titlu, ah ? Mmmm, dovleceii ti-au iesit de minune, fratele meu, da’ nu si print-screen-ul… :PPPP 🙂
Buna ziua,
As fi interesat de un link-exchange cu blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro
Cu respect,
Ursu Radu
(Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)
tare reteta;) o s-o incerc si eu!