Clatite Ana Lugojana

Posted: 04 / 03 / 11 by florinescu in Florinescu, VasRoman
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Timp preparare: 2 ore
Grad de dificultate: Mediu
Ingrediente:

  1. 8 -10 Clatite (faina, lapte, oua)
  2. Branza dulce de vaci (aprox. 300 gr.)
  3. Oua (vreo 6-7)
  4. Smantana (aprox. 300 gr.)
  5. Stafide (nu e obligatoriu)
  6. Zahar (cam 200 gr?)
  7. Zahar vanilat (3 plicuri)
  8. O bucatica de unt

1. Se pregatesc 8-10 clatite (sau mai multe daca e tigaia mai mica) dupa retea clasica (amesteci oul cu faina si pui lapte pana iese ca o smantana mai subtire; pui cu polonicul in tigaie; astepti, arunci, daca se intoarce in tigaie astepti sa se faca si pe partea cealalta, daca ramane pe perete sau aterizeaza pe jos – reincepi procesul de la partea cu polonicul).

2. Se amesteca branza de vaci cu 2 oua; daca nu aveti intoleranta la stafide, aruncati si o mana de stafide in compozitie. Apoi puneti si zahar (sa zicem circa o treime din cele aproximativ 200 gr necesare; sau mai exact…puneti din ochi…dupa gust😛 ).

3. Se separa galbenusurile de la 5 oua. Se amesteca cu zahar (sa zicem inca o treime😛 ), cu 2 pliculete de zahar vanilat. Apoi se adauga si smantana.

4. Umplem clatitele cu branza dulce.

5. Le rulam si le asezam in vasul roman (dupa ce, in prealabil am topit o bucatica mica de unt in vas pentru a il unge).

6. Se pun bucatele subtiri de unt peste clatite, din loc in loc. Apoi se toarna peste clatite sosul din galbenus si smantana. Se introduce vasul in cuptor, la foc mic (180C).

7. Intre timp, utilizand un mixer, se bat albusurile spuma (impreuna cu ultima treime de zahar).

8. Dupa aproximativ 20-25 de minute, sosul din galbenus si smantana ar trebui sa inceapa sa „se prinda” (…de poanta). In acest moment se scoate vasul, cu grija ca frige, si se intinde spuma de albus pe deasupra. Se reintroduce in cuptor.

9. Se mai lasa la cuptor aprox 20 de minute pana cand caramelizeaza usor albusurile (precum in poza de mai jos)

10. Se poate servi imediat, calda, dar si a doua zi, rece, este foarte buna. Daca e prea dulce, se poate servi impreuna cu un sprit – demidulce. Daca nu e prea dulce, la fel😛 .

Comentarii
  1. […] Clatite Ana Lugojana (via Retete la Vas Roman) Timp preparare: 2 ore Grad de dificultate: Mediu Ingrediente: 8 -10 Clatite (faina, lapte, oua) Branza dulce de vaci (aprox. 300 gr.) Oua (vreo 6-7) Smantana (aprox. 300 gr.) Stafide (nu e obligatoriu) Zahar (cam 200 gr?) Zahar vanilat (3 plicuri) O bucatica de unt 1. Se pregatesc 8-10 clatite (sau mai multe daca e tigaia mai mica) dupa retea clasica (amesteci oul cu faina si pui lapte pana iese ca o smantana mai subtire; pui cu polonicul in tiga … Read More […]

  2. alinutzika spune:

    foarte buna reteta ta!Pupici

  3. Stefan Oprea spune:

    totul e perfect , mai puțin vinu . trebuie specificat , că vinul e musai necesar să fie făcut în gospodăria proprie , după metode tradiționale , și din strugurii noștri , de pe meleagurile noastre . Merg perfect și cu un vin demisec , sau cel mai bun cu o streșinică de-a noastră ” neaoșă ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s