Tocanita de ghebe cu ardei copti …

Posted: 12 / 03 / 11 by rigutzu in Rigutzu, VasRoman
Etichete:, , , , , ,

Timp de preparare: 3 ore
Grad de dificultate: Mediu
Ingrediente:

1. Ghebe (750 de grame)

2. Ardei copti (4 bucati)

3. O jumatate de gaina afumata

4. Sos de rosii (400 de mililitri)

5. Ceapa (4 bucati)
6. Usturoi (2 capatani)

Mod de preparare:

Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.

Se aseaza gaina afumata in Vas, se adauga sare, condimente naturale si apa.
Se introduce Vasul Roman la cuptor 1,5 ore:

In timpul in care Vasul este la cuptor se pregatesc si celelalte ingrediente:

1. Ghebele se fierb circa 15 minute in apa:

Se pun in strecuratoare, la scurs:

2. Ceapa care in prealabil a fost taiata in bucati destul de mari se caleste in putin ulei si apa:

3. Usturoiul se taie cu cutitul:

4. Ardeiul copt se rupe cu mana fasii:

Se scoate Vasul Roman de la cuptor:

Gaina se transeaza in bucati si se adauga si restul de ingrediente, mai putin usturoiul.

Se introduce Vasul Roman la cuptor (la foc moderat), fara capac, 1,5 ore. Dupa 1 ora se adauga si usturoiul.

Dupa un total de 3 ore:

Recomandarea bucatarului:

Acest fel de mancare se serveste cu muraturi si bere sau spritz.

POFTA BUNA !!!!

Comentarii
  1. ana ion scriitoru spune:

    este foarte buna am incercato este minunata,dar nu am adogat atat usturoi pt.mine era mult am optat pt una (fiecare cu gustul lui)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s