Tortellini

Posted: 29 / 03 / 11 by florinescu in Florinescu, VasRoman
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Tortellini Vas Roman

Bon Giorno amici de la cucina internazionale…

Io sono Gianluca Alessandro e astazi aviamo una mancarica cu specifico italiano.: Tortellini al Forno e, certamente, al Vaso Romano..care este.

Pero, nu putem incepe aceasta excursione in cucina italiana fara una atmosfera corepsunzatoare. Solo oggi, primiti de la blogul Ricetti al Vaso Romano – una canzone italiano. CADOOO!

https://bgvr.files.wordpress.com/2011/03/tarantella-napoletana.pdf

Ma bene. Acum sa vedem ingredientele de la nostra riceta:

Timp de preparare: 3 ore
Grad de dificultate: Mediu
Ingrediente:

1. Tortellini (al punga) – o punga de 350 de grame

2. Piept de pui – 2 bucati (merge si fara)

3. O adunatura de ciuperci

4. O cutie de rosii cherry

5. Ceva telemea (200-300 grame)

6. Cascaval – 300 grame

7. Smanatana – 350 grame

8. Oua – 2

9. Condimente: busuioc/ orgeano /patrunjel/boia

10. Putin unt

11. Un pahar de vin

12. 5 catei de usturoi

Primo, „strivim” usturoiul cu lama unui cutit. Asezam tortellini in vas (cat sa se formeze un strat). Punem un pahar de vin alb, apoi completam cu apa, cam cat sa cuprinda stratul de tortellini. Imprastiem busuioc, oregano si usturoi peste. Punem capacul si „lansam” vasul la cuptor. (mai verificam din cand in cand daca trebuie adaugata apa).Tortellini Vas RomanBellissimo!! Un „campo” di tortellini:

Tortellini Vas RomanNel frattempo, asteptand sa se fiarba tortellinili (btw…„tortellini” nu e cuvant „de la Italia”, ci este moldovenescul pt cuvantul „tortelline„…Eeee…capito??) – taiem pieptul de pui in bucati mici..piccoli. Presaram boia (eu am pus degeaba ca nu s-a simtit, dar poate voi aveti mai mult noroc). Trecem prin tigaie pana se rumeneste putin.

Tortellini Vas RomanAlora, acum luam ciumpercile, le funghi, si le trecem si pe ele prin tigaie, dupa ce le taiem felii.

Tortellini Vas RomanIntr-un bol (de plastic si neaparat rosu la culoare) amestecam telemeaua data prin razatoare, ouale si smantana.

Dupa ce „tortellinili” s-au fiert scoatem vasul de la cuptor, verificam sa nu fi ramas apa in el, si aplicam jumatate din sosul alb de mai sus.

Tortellini Vas RomanApoi asezam bucatile de piept de pui.

Tortellini Vas RomanPunem restul sosului.

Tortellini Vas RomanAsezam ciupercile si apoi rosiile cherry (taiate in patru). Il mio sfatollini: cat mai multe rosii.

Tortellini Vas RomanSe reintroduce la cuptor. Se lasa jumatate de ora cu capac (la foc mare) si apoi inca 20-30 de minute fara…asa..cam pana lesina rosiile. Intre timp, dam cascavalul prin razatoarea mare si taiem patrunjelul mic.

Tortellini Vas RomanScoatem vasul de la cuptor si punem un strat de cascaval.

Apoi presaram patrunjelul si reintroducem la cuptor.

Mai lasam 20-30 de minute pana se topeste cascavalul. Apoi scoatem. Turnam vinul in pahare si degustam. Atat vinul cat si o portie de Tortellini al Forno.

Questa e la migliore tortellini del mondo. Sa nu imi spuneti mie Gianluca Alessandro daca nu e asa!!!😉

Buon appetito!!!

Comentarii
  1. geta corpaci spune:

    Mi-a placut la nebunie „torttellini”;cum au fost preparate,dar mai mult mi-a placut felul cum s-a exprimat(la aceasta desfasurare),acest DOMN GIANLUCA ALESSANDRO……:))…..si apropo te cheama ca pe fiul meu Alexandro….o zi buna.

  2. Albano e Romina Power spune:

    ma dai, i tuoi tortellini mi sembrano troppo pericolosi ! noi macaronari non mettiamo mai 5 spicchi d’aglio nel nostro cibo, e mi pare che usate spesso vari condimenti per ottenere un sapore forte anche quando non c’e bisogno. però, ti ringrazio tanto per questa ricetta stupenda, mi piacerebbe davvero andare insieme a cena qualche volta nel vostro paese… „piccante”.

    in bocca al lupo per le prossime ricette della cucina italiana !

    Albano e Romina Power (senza Romina, però)

  3. merceleo spune:

    sono Michele e mi a piaciuto la tua lingua italiana „de balta”, adica molto povera. Spero che farai dei progressi nel futuro. Il cibo e escellente, mi manca purtroppo un vino al fine.
    Ciao sa traiesti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s