Timp preparare: 2 ore
Grad de dificultate: Mediu
Ingrediente: 1. Pulpa de miel
2. Ciuperci (1 kilogram)
3. Masline fara samburi (200 de grame)
4. Lamaie (2 bucati)
5. Usturoi
6. Vin rosu (400 ml)
7. Ulei de masline (50 ml)
8. Cimbru
Mod de preparare:
Pulpa de miel se impaneaza cu usturoi, se presara cu cimbru, se aseaza in Vasul Roman, se adauga 300 ml de apa si se introduce la cuptor 1 ora:
In timpul in care Vasul Roman se afla la cuptor:
Ciupercile se feliaza:
Ciupercile se calesc in tigaie cu sare (fara ulei!!!!) pentru a isi reduce din volum si a intra fara probleme in Vasul Roman…
Intr-un vas se adauga cele 2 lamai feliate, maslinele fara samburi si usturoiul pisat:
Se adauga 400 de ml de vin rosu si 50 ml de ulei:
Se scoate Vasul Roman de la cuptor:
Se adauga sosul din vin, uleiul, maslinele, usturoiul si lamaile, si se introduce Vasul la cuptor inca 30 de minute:
Dupa 30 de minute:
Se adauga ciupercile si se mai introduce Vasul Roman la cuptor inca 30 de minute, fara capac:
Dupa un total de 2 ore:
Recomandarea bucatarului:
Acest fel de mancare se serveste cu bere si salata cu rosii, castraveti si ridichi.
Pofta buna !!!
Mama, mama, ce bunatati ! Trebuie sa recunosc ca aveti cel mai gustos blog de mancaruri traditionale romanesti ! Poate va ganditi sa va deschideti si un mic restaurant cu livrare la domiciliu 😀 Foarte, foarte aratoase mancarurile voastre! Iata intr-adevar un blog de satisfacere a poftelor unei burti grase, care se ridica si la inaltimea mea !
PS: „ridichi”. Off, nu-mi place deloc bucatarii care gateste bine romaneste, dar care nu vorbeste bine romaneste…
Va multumesc pentru observatie domnule academician.
In viata e greu sa fii bun la toate, dar e foarte usor sa cauti nod in papura la orice. 🙂
Multumesc si eu, domnule bucatar. Era pacat doar sa patam frumusetea meniurilor din acest blog cu greseli de scriere. E ca si cum ti-ar cadea o musca in farfurie cand tocmai te pregatesti sa-ti infigi furculita in friptura… 🙂
Spor in bucatarie, astept cu interes (si uneori infometat….) noile creatii la vas roman.
Ghita
Sa te iei de un bucatar ca a scris din graba un cuvant gresit e ca si cum te-ai lua de un maturator de pe strada ca a lasat 0,000001 g de praf pe trotuar dupa ce si-a terminat treaba.
Haideti, domnule bucatar, sa recunoastem ca niciodata nu scrii din graba „ridichii” in loc de ridichi. La fel cum niciodata nu scrii din graba „monstrii” in loc de „monstri”. Si nu e vorba de niciun monstru aici in afara de cel al nerecunoasterii :PPPP
PS: Sper ca se observa urma de umor pe care inca o mai las in comentarii….
Da domnule academician. Aveti perfecta dreptate. Ca intotdeaua. In aceste conditii o sa cedez primul ca si banca din bancul cu politistul si nu o sa mai polemizez pe gramatica cu dumneavoastra. 🙂
Nu va nelinistiti, domnule bucatar. Deja ati cedat cand ati facut corectia…. 😛
Se poate pune vasul roman pe jar ? Astept raspuns urgent !