Timp de preparare: 3 ore
Grad de dificultate: Scazut
Ingrediente:
1. Pulpa de vita (1,5 kilograme)
2. Branza (750 de grame)
3. Rosii (3 bucati)
4. Ardei capia (3 bucati)
5. Vinete (1 bucata)
6. Cartofi (4 bucati)
7. Ceapa (2 bucati)
8. Condimente naturale (marar, patrunjel, oregano, cimbru, telina)
Mod de preparare:
Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.
Pulpa de vita se taie cubulete, se aseaza in Vasul Roman, se condimenteaza si se sareaza. Se adauga apa pana se acopera toata carnea.
Vasul Roman (cu capacul pus) se introduce la cuptor 1,5 ore.
In timpul in care Vasul este la cuptor se pregatesc si celelalte ingrediente:
Cartofii, vinetele si rosiile se taie cubulete.
Ardeiul capia si ceapa se taie in bucati de dimensiune medie.
Branza se da pe razatoare si apoi se amesteca cu legumele:
Se scoate Vasul Roman de la cuptor:
Carnea se amesteca cu compozitia formata din legume si branza si se aseaza in Vasul Roman:
Vasul Roman (cu capacul pus) se introduce la cuptor 1 ora.
Apoi se ia capacul si se mai lasa la foc potrivit inca 30 de minute.
Dupa un total de 3 ore:
Recomandarea bucatarului:
Acest fel de mancare se serveste cu bere sau spritz.
Pofta Buna !!!
un articol complet…
cred ca pana la urma iese material pentru o carte aici 🙂
cam mult dureaza, insa arata bestial!!!
Grozava reteta! Dar nu cred ca merge decat cu un Merlot sau alt soi rosu mai tanar, ar fi pacat sa o stricam minunatia asta cu bere sau spritz desi sunt bauturi nationale si exista legenda (tot nationala) ca merg cu orice!