Tocanita cu carne de vita si ciuperci

Posted: 28 / 11 / 09 by rigutzu in Rigutzu, VasRoman
Etichete:, , , , , ,

 

Pentru acest meniu avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1. Carne de vita (1 kg de pulpa si 0,5 kilograme de costita)

2. Ciuperci (1 kilogram)

3. Sos de rosii – productie Pojogeni, Gorj 2009 (2 borcane de 800 g)

Se poate inlocui si cu pasta de rosii de la supermarket

4. Ceapa si usturoi

5. Condimente naturale (cimbru, leustean, busuioc, marar, oregano etc.)

Pulpa de vita se taie cubulete, se amesteca cu costita si se aseaza in Vasul Roman.

Se introduce Vasul la cuptor aproximativ 1,5 ore:

In timpul in care Vasul Roman se afla la cuptor cu carnea de vita,

Se pregateste ceapa:

Se pregateste usturoiul:

Se pregatesc ciupercile:

Se feliaza ciupercile:

Se scoate Vasul Roman de la cuptor:

Se amesteca in Vasul Roman: carnea, ciupercile, ceapa, usturoiul si condimentele naturale si facultativ se adauga 4 linguri de ulei si se introduce Vasul la cuptor circa 45 de minute:

Se scoate Vasul Roman de la cuptor:

Se adauga sosul de rosii si se introduce din nou Vasul la cuptor, dar de data aceasta fara capac:

Dupa aproximativ 20 de minute:

Pofta Buna !!!

Spritzul, berea  si muraturile sunt obligatorii 🙂

Comentarii
  1. gianci spune:

    Hmm… cu-atatea poze mi-ai facut pofta!
    Arata foarte bine!

    Te astept pe la mine, sa impartim experiente.

  2. Anonim spune:

    a mancat cineva asa ceva? Cum s-a simtit?

Lasă un comentariu