Pui cu mar

Posted: 03 / 12 / 09 by eldelitto in El Delitto, VasRoman
Etichete:, , , , , , , ,

Reteta pare putin ciudata, dar marul apare in multe „combinatii” culinare deoarece da o aroma   placuta atunci cand este copt.

Prin urmare, ingredientele sunt:

1. Un pui mediu

2. 1,5 kg cartofi

3. vreo 5-6 mere (in functie de marime)

4. 1 ceapa

5. condimente (scortisoara sau cuisoare, sare, piper, boie, cimbru…)

Merele se curata de coaja si se taie cubulete (vreo 3-4) si felii (1-2). Cubuletele de mar se amesteca cu scortisoara (vom umple puiul cu ele).

Ceapa se taie rindele. Cartofii se taie cubulete.

Puiul se umple cu merele taiate cubulete. Se desprinde pielea de pe pui si se crusteza, astfel incat sa putem introduce feliile de mar pe sub piele.

In vas se aseaza un „pat” de cartofi (inainte se amesteca cu sare, piper, cimbru, boia de ardei…). peste cartofi se aseaza rondele de ceapa.

Peste Cartofi si ceapa se aseaza puiul umplut cu mar. Daca au mai ramas mere se pot pune pe langa pui, peste cartofi.

Se tine la cuptor cam 1,5-2 ore (in functie de cuptor), din care ultima jumatate de ora fara capac (cand se ajunge la „etapa” fara capac e de preferat sa se arunce zeama din vas – lasa si puiul si marul…). Pofta buna!

PS: a doua zi a fost mult mai bun – deci nu il mancati pe tot odata 😛

Comentarii
  1. Blogul tau imi aduce aminte de ciorba de fasole gatita de bunica in oala de pamant, la foc facut in curte…

Lasă un comentariu