Gaina afumata cu cartofi noi …

Posted: 20 / 06 / 10 by rigutzu in Rigutzu, VasRoman
Etichete:, , , ,

Timp preparare:2 ore
Grad de dificultate: Redus
Ingrediente:
1. Jumatate de gaina afumata:

2. Cartofi noi (2 kilograme):

3. Verdeata (o legatura de marar si una de patrunjel):

Mod de preparare:

Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.

Cartofii, care in prealabil se spala bine dar nu se curata de coaja, se aseaza in Vasul Roman.

Gaina afumata se aseaza deasupra, se adauga 300 de ml de apa si se introduce Vasul la cuptor 1,5 ore:

In timpul in care Vasul Roman este la cuptor verdeata se taie marunt:

Se scoate Vasul de la cuptor:

Gaina se aseaza separat pe o farfurie pentru a se putea adauga verdeata:

Se aseaza gaina deasupra cartofilor si se introduce Vasul la cuptor inca 30 de minute:

Dupa un total de 2 ore:

Recomandarea bucatarului:

Acest fel de mancare se poate servi cu o salata de vara (rosii, ardei, castraveti si ceapa) si  sos de rosii cu usturoi.

Berea sau spritul sunt obligatorii.

Pofta buna !!!

Comentarii
  1. […] in apa cel putin 20 de minute. Cartofii, care in prealabil se spala bine dar nu se curata de […] Ultimele articole despre 1 Posted in NEWS Tags: afumata, cartofi, Gaina, verdeata « Clasament Grup F, parţial […]

  2. Lupu' infometat spune:

    Mmm…. asta cred ca e gaina din aia romaneasca de curte, zdravana si sanatoasa ! foarte bine arata lata acolo pe cartofi, in farfurie! ah, ce-as mai musca din ea ! ce delicatete !

  3. Hola! I’ve been reading your weblog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx!
    Just wanted to mention keep up the excellent job!

Lasă un comentariu